VVD: Afval gewoon vierwekelijks ophalen

De VVD fractie is verbaasd over het voorstel van burgemeester en wethouders om nog maar eens per twee maanden het restafval te gaan ophalen.

Er zou namelijk een grotere discussie dit najaar komen over de toekomst van het afval inzamelen en om van gedachten te wisselen over de wenselijkheid van diverse systemen.

In het voorstel wat er nu ligt staan slechts twee opties: of alles zelf wegbrengen of maar een keer in de twee maanden het restafval ophalen. Wij als VVD hebben logischerwijs een ander beeld bij “een brede discussie”.


Wat de VVD betreft passen beide opties niet in de dienstverlenende rol die de gemeente heeft.
Uit de vele reacties die wij krijgen en online al te vinden zijn lijkt twee maandelijks voor veel inwoners, ondanks nu al fanatiek afval scheiden, niet te doen. Uit de huidige cijfers vanuit de Rova blijkt ook al dat 40% van de huishoudens hier op dit moment niet mee uit de voeten kan.


Het gekke is dan ook dat wanneer dit voorstel er wel door zou komen alle inwoners ook nog eens meer moeten gaan betalen. “Nogal vreemd en niet uit te leggen; minder service voor meer geld” aldus Alexander Kreule, fractievoorzitter VVD Raalte.


De VVD roept de andere partijen in de raad op om zich ook snel uit te spreken zodat dit plan snel de prullenbak in kan, of in dit geval; netjes bij het oud papier.