Tweede kamerlid Bente Becker op werkbezoek in Raalte

Op vrijdagmiddag 9 maart is Bente Becker, Tweede Kamerlid VVD (oa woordvoerder internationale handel), in gesprek gegaan met leden van de Kring Raalter Werkgevers en experts vanuit oa de Rabobank, Trade Office Zwolle en ArcusPlus. Dit gebeurde op een speciale, door VVD Raalte georganiseerde, bijeenkomst in Boei10 over internationalisering en handelsbevordering. Eerder op de dag bezocht Bente Becker, met een delegatie van VVD Raalte, twee grote internationaal opererende Raalter bedrijven: Beaphar en PanOston. 

 

Directeur Daan Aa (Beaphar) en Ralf Hovenga (PanOston) deelden met Bente Becker waar zij tegen aanlopen bij de handel met het buitenland (van certificering, tot wetgeving, sancties en valuta), maar ook hoe men bijvoorbeeld vanuit hun onderneming omgaat met te verwachte ontwikkelingen ten gevolge van de Brexit.

 

Bente Becker: “Ik ben in korte tijd onder de indruk geraakt van het Raalter bedrijfsleven en steek veel op van gesprekken bij mondiaal opererende bedrijven als Beaphar en PanOston. Zij wijzen mij op concrete belemmeringen in het internationale handelsverkeer waar ik als Kamerlid wat mee kan in de pro-actieve handelsagenda waar het kabinet op verzoek van de VVD mee komt.”

 

Alexander Kreule (VVD Raalte): “ Als VVD Raalte zijn we continu in gesprek met ondernemers en faciliteren hen daar waar mogelijk vanuit het belang van een goed ondernemersklimaat en lokale economie. Maar we zitten hier in Raalte niet op een eiland. Vele ondernemers werken niet alleen lokaal, maar regionaal, landelijk en zelfs internationaal. Dus wanneer lokale werkgevers aanlopen tegen belemmeringen op een ander niveau kun je als een landelijke partij als VVD dit makkelijk agenderen waar nodig, zowel provinciaal als landelijk. “