Goede opkomst tijdens de ALV en het politiek café

Dinsdagavond werd in De Zwaan in Raalte de Algemene Ledenvergadering gehouden van de VVD Raalte. Tijdens deze vergadering werd het financieel verslag vastgesteld en een nieuwe kascommissie aangesteld. Daarnaast is er een wijziging in de bestuurssamenstelling bekrachtigd. Erik Wilpshaar volgt Bartus Jonkman op als voorzitter en John Broekhof is benoemd als lid van het bestuur. 

Verder is er gesproken over het mogelijk maken van een lokaal lidmaatschap tegen gereduceerd tarief. Hier gaat het bestuur na dinsdagavond verdere invulling aan geven. 

Het verslag van de campagnecommissie werd gedaan door Ben Kogelman, campagneleider van VVD Raalte. Hierbij werd teruggeblikt op de activiteiten die er in de afgelopen periode zijn georganiseerd rondom de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezing.


Politiek café - Themabijeenkomst: Raalte als winkelcentrum van de toekomst

Met circa 50 belangstellenden werd er de rest van de avond gesproken over het winkelcentrum van Raalte. Voorafgaand aan de discussie werden er twee presentaties gehouden. Een 'situatieschets en ontwikkelingen detailhandel en leegstand in Overijssel' werd gepresenteerd door Dennis Melenhorst (SER Overijssel), waarbij hij inging op de positie van Raalte. De tweede presentatie werd gehouden door Hans Poholmann (Gastvrij Wijhe) over de wijze waarop Wijhe om is gegaan met de detailhandel en leegstand. 

Na dit informatieve gedeelte werd een discussie gehouden aan de hand van een politiek café. De fractievoorzitters van de drie grootste partijen waren hierbij aanwezig (GB, CDA en VVD). De discussie werd kracht bijgezet door reacties uit het publiek. Veel van de aanwezigen zijn ondernemer in het centrum van Raalte. 

Gespreksleider Erik Wilpshaar probeerde met de discussie richting concrete oplossingen te komen, maar de reacties uit zaal waren voornamelijk frustraties over de huidige situatie. Discussiepunten waren voornamelijk het adviesrapport Seinpost, verkeersstructuur, uitstraling van het centrum en het onderhoud inclusief de nieuwe prulllebakken. 

Dat er iets moet gaan gebeuren om het winkelcentrum van Raalte een impuls te geven was iedereen het mee eens, maar de wijze waarop zal in de komende periode meer gestalte moeten gaan krijgen. Over twee maanden zal de raad hier over gaan spreken.