Daniel Koerhuis, Raalter Tweede Kamelid, steunfractielid gemeente Raalte

Daniel Koerhuis - Nummer 19

In Nederland krijg je de kansen om iets van je leven te maken. Ik heb zelf ook die kansen gehad. Thuis, op school en op het werk. En die kansen wil ik graag teruggeven aan anderen.

Ik zie helaas dat mensen die kans niet altijd pakken. Door veel herverdeling worden mensen minder beloond om iets van hun leven te maken. Deze herverdeling vindt vaak plaats onder de oppervlakte, op gebieden zoals wonen en pensioenen.

Gelukkig hebben wij als partij goede stappen gezet om dit op te lossen. Maar we zijn nog niet klaar. Ik ben nog niet klaar. Ik wil de komende jaren nog meer goede stappen om die verborgen herverdeling op te lossen. Onder andere op mijn eigen portefeuille wonen & bouwen.

Mijn naam is Daniel Koerhuis. Ik ben 39 jaar, getrouwd en vader van 4 kinderen. Wat mij onderscheidt van anderen is mijn expertise. Ik ben econometrist. En als econometrist kijk ik anders naar dossiers en zie ik ook die verborgen herverdeling. Dit heb ik ook te danken aan 14 jaar ervaring in de financiƫle sector, bij het Ministerie van Financiƫn en de Europese Commissie. Inmiddels heb ik daar gelukkig ook 4 jaar ervaring op het gebied van wonen aan toe mogen voegen.

Naast dat ik de afgelopen jaren Kamerlid op het gebied van wonen ben geweest, ben ik ook regio Kamerlid. Ik ben geboren en getogen in Vechtdal, ik woon in Salland, en ik vind het belangrijk dat Regio Oost vertegenwoordigd wordt.