De VVD gaat niet akkoord met de rammelende financiële dekking Nieuw-Tijenraan

De fractie van de VVD heeft tegen het plan van eisen van Nieuw-Tijenraan gestemd. “De inzet van gevonden potjes en het nemen van een voorschot op een mogelijk rentevoordeel laten zien dat de wethouder met veel creativiteit het dekkingsplan heeft opgesteld. Mogelijk rentevoordeel bij voorbaat inzetten als dekkingsmiddel is wat ons betreft onacceptabel. Met 17 miljoen moet je niet gokken. De extra investering van drie miljoen is tevens in strijd met de bezuinigingen op de sportclubs”. Aldus de fractie.

Tevens werd er gesproken over de invulling van de horeca. Volgens het voorstel moet er gezocht gaan worden naar een commerciële exploitant, maar als dit niet lukt zal het sportbedrijf dit op gaan pakken. “Wat ons betreft is dit horecaconcept een onmogelijke opgave voor een ondernemer. De huur is evenals de verwachtte omzet enorm hoog en er zijn veel voorwaarden gesteld aan de uitvoering. Een ondernemer moet de kans krijgen om te ondernemen tegen een eerlijke huurprijs en reële voorwaarden. Als het een ondernemer al niet lukt om dit concept te draaien, dan gaat het het sportbedrijf zeker geen financieel succes brengen. Wij zien de horeca dan ook niet als een taak van het sportbedrijf.” 
De fractie heeft met een amendement getracht er voor te zorgen dat er een mogelijkheid bestond om de voorwaarden aan te passen indien er geen enkele ondernemer zich meldt. Hier voelden de overige partijen, op Lokaal Alternatief na, echter niets voor. Zij verwachten wel dat er een ondernemer gaat instappen met de huidige voorwaarden. “Wij hopen van harte dat wij het mis hebben en dat er wel een ondernemer gaat instappen. Hier vertrouwen wij echter niet op en blijven dit dan ook in de gaten te houden.” Aldus de VVD.